Utställning ”Förgrening” – Elin Hedberg 16 mars – 6 april 2019

Förgrening Silverobjekt av Elin Hedberg

Förgrening – Elin Hedberg
16 mars – 6 april 2019

Välkommen till vernissage hos Nutida Svenskt Silver lördag 16 mars kl 12-16

Det tar tid att hitta delarna som hör ihop. Delarna förändrar varandra och bygger upp varandra. Den ena finner jag och den andra formar jag själv. Ibland gör jag formen för att den ska passa ihop med pinnen jag hittat, ibland letar jag efter en pinne som passar formen.

Några gånger finns det inte en pinne till silvret, då får den stå för sig själv precis som den är. Andra gånger får träbiten stå för sig själv. Alla objekt är med på att skapa en helhet och en historia. Alla lever sitt eget liv och möten uppstår mellan dem.

Jag vill få betraktaren att komma närmare och möta objekten mer än bara se på dem. I mina arbeten utforskar jag bruksobjektets detaljer som pipen och handtaget och undersöker hur dessa är med på att bestämma hur vi hanterar ett objekt.  

Utställningen pågår 14 mars – 6 april 2019

Dela inlägget!