Köpvillkor

Beställning

När du lägger en beställning på www.nutidasvensktsilver.se så godkänner du samtidigt våra köpvillkor. Vid beställning träffas avtal om köp först när Nutida Svenskt Silver bekräftat beställningen genom en e-mejlad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid osv. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Kontrollera alltid att din bekräftelse stämmer. Beställningar som görs är bindande. Om du har lagt en beställning som du vill ändra eller makulera, kontakta oss omedelbart på butiken@nutida.nu.

Priser

Priserna anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Det är priserna som visas vid köptillfället som tillämpas vid fakturering och debitering. Priserna som anges vid kundens beställningstidpunkt gäller genom hela köpprocessen. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Betalning

För betalningar använder vi oss av Klarna Checkout. Du kan ta del av Klarnas villkor HÄR.

Frakt / Leveranskostnader

Vi levererar varorna inom 1-14 arbetsdagar inom Sverige och 3-21 dagar inom EU från det att vi har fått din beställning. Leverans av produkter köpta via Nutida Svenskt Silvers hemsida sker endast till Sverige och Europa. För övriga länder kontakta vår kundservice butiken@nutida.nu

Leveranser inom Sverige har en fraktavgift på 50 kronor, och leveranser inom EU har en fraktavgift på 100 kronor (SEK). Kostnaden för de olika leveranssätten anges i kassastegen. För leveranser utanför EU var god kontakta butiken@nutida.nu för vidare information.

Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet, utan måste dela upp den på flera leveranser, kommer du inte att debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser.

Byte / Retur

Du kan ångra eller returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 14 dagar efter mottagandet av dina beställda varor. Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss detta skriftligen, genom att använda det förtryckta returformuläret samt fraktetiketten som medföljde i ditt paket. Du kan även mejla till butiken@nutida.nu. Varan ska vara oanvänd och i nyskick och ska skickas tillbaka i sin originalförpackning. Du står själv för returfrakten. Kostnaden för returen dras från ditt konto i samband med återbetalningen.

Önskar du returnera din order, skickar du den till returadress nedan.

Returadress:
Nutida Svenskt Silver
Box 7252
103 89 Stockholm

Vi står självklart för returfrakt och frakt av ny vara vid fabrikationsfel eller om du har fått fel vara. Vid frågor gällande din retur, vänligen kontakta oss på butiken@nutida.nu

Vi kommer att göra en återbetalning med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället, snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter det att vi har fått ditt varorna tillbaka.

Reklamation

Nutida Svenskt Silver följer konsumentköplagen. Du som konsument har reklamationsrätt i 3 år efter att du har tagit emot varan. Vi ansvarar endast för fel som är ursprungligt, det vill säga att felet funnits i varan redan när du tog emot den. Vid misskötsel av objekten, eller fel som uppstår vid brukandet av varan ansvarar vi inte för. Men vi hjälper dig gärna med att kontakta en smed för lagning och reparation.

Läs gärna igenom skötselråden så får du kunskap om hur du bäst tar hand om dina objekt.

Det är viktigt att du reklamerar din vara inom skälig tid från att du upptäckte felet. Vid en godkänd reklamation där felet på produkten är ursprungligt kommer vi att i första hand reparera felet, eller byta till en ny felfri vara. Om detta inte är möjligt så häver vi köpet och du som konsument får tillbaka pengarna för köpet. Reparationer och byte kommer alltid ske utan kostnad för konsumenten.

Läs gärna mer om dina rättigheter som konsument på www.hallakonsument.se eller www.konsumentverket.se

Färger / Mått

(återgivning av färger på hemsidan)

Vi på Nutida Svenskt Silver strävar att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra objekts egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgerna du ser på www.nutidasvensktsilver.se är beroende på hur korrekt din datorskärm kan återge färger korrekt. Något som vi inte kan styra över. Måtten på smyckena och objekten är endast på ett ungefärligt värde för att ge dig en uppfattning om modellen och eller passformen. I de flesta fall går det att måttanpassa smycket efter din storlek.

Kontakta kundtjänst på butiken@nutida.nu så hjälper vi dig att få smycket anpassat efter dina önskemål.

Force Majeure

Vi kan inte hållas ansvariga för förseningar eller underlåtenhet att uppfylla våra åtaganden enligt Villkoren, om förseningen eller underlåtenheten orsakas av händelser utanför vår rimliga kontroll.

Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas automatiskt en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att mobilnummer, adress och e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiterar vi dig en administrativ avgift på 250 kronor (SEK).

KUNDSERVICE

Vid frågor om produkter, storleksfrågor, returer, byten, återköp eller andra frågor gällande ditt köp, vänligen kontakta vår kundservice på butiken@nutida.nu