Utställning Katarina Henriksson 17 februari – 10 mars 2018

Silverbrosch "Folium" av Katarina Henriksson.

Katarina Henriksson – Folium

I utställningen Folium visar Katarina Henriksson en samling smycken med inspiration från löv och blad som hon samlat genom åren.

Välkomna på vernissage lördag 17 februari kl. 12-16

”Under några år bodde min familj och jag i ett annat land. Jag följde barnen till och från skolan varje dag. Längs vägen växte olika sorters träd och jag följde dem genom årstidernas växlingar. Jag började att samla löv, både från träden och ogräs som växte under dem. Hittade jag ett löv eller blad med intressant form så sparade jag det.

Samlandet av löv har fortsatt även sedan vi flyttat tillbaks till Sverige och på resor runt om i världen har jag hittat fler. Allihop har jag samlat mellan tidningssidor. Jag upptäckte att samma former på löv finns på olika platser i världen. Liknande former kan finnas på ogräs och trädgårdsväxter. På vissa platser kan en växt betraktas som ogräs och rensas bort. Någon annanstans planteras den med omsorg i en rabatt.

Jag har överfört löven jag hittat till silverplåt, sågat ut dem, bearbetat ytan, format och patinerat dem. De minsta och ömtåligaste löven har jag fört över till emalj. Trots olika ursprung och utseenden så samsas löven jag samlat på olika platser i världen i mina smycken.”
Utställningen pågår t o m den 10 mars

Dela inlägget!