”En hel del” 6 april – 1 maj 2013

Armband, silver. Åsa Hallqvist, fotograf Christian Habetzeder

Åsa Hallqvist

”En hel del”

6 april – 1 maj 2013

 

Åsa Hallqvist smycken Åsa Hallqvist En Hel Del2 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder6 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder5 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder4 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder3 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder2 - Nutida Svenskt Siver Åsa Hallqvist En Hel Del Foto Christian Habetzeder - Nutida Svenskt Siver

I mitt arbete blir konsten en del av mig. Gränsen mellan mig och föremålet löses upp i skapandet och delarna förenas till en upplevelse av enande. Det som sker här och nu uppfyller mig i en helande process bortom tid och rum.

Genom att skissa i styvt papper har jag inspirerats till gestaltningen av föremålen i denna utställning. Jag har sökt efter linjer och skuggor i formen som uppfyller mig med skönhet, glädje och ett djupt inre lugn. Jag har arbetat med rena linjer och ytor som ger en känsla av något tidlöst och universellt; det är formen i sig själv som vill komma till uttryck i ett smycke, ett bruksföremål eller en skulptur.

Åsa Hallqvist har under åren deltagit i många utställningar och detta är hennes första separata utställning. Hon har gesällbrev i guldsmide och en Master of Fine Art (MFA) från Konstfack. Med en halsring i 24 karats guld inspirerad från vårt fornnordiska arv är hon numera representerad hos H.M. Drottning Silvia. 2010 blev hon tilldelad Theresia Hvorslevs stipendium med motiveringen: ”Åsa Hallqvists arbeten är både strama och sensuella på samma gång. Hon visar på precision, fina tekniska lösningar och spännande optiska effekter”.

Dela inlägget!