6. Wan-Ying Lin

Titel: Gårdagens liv och död – Sedimentär sten Halsband: harts, akryl, koppar 

Konsten är spåret av mitt liv från april till maj 2019. 

I linjär tid har allt från igår oåterkalleliga egenskaper. Händelserna som har hänt försvinner med tiden och kommer aldrig tillbaka. Soluppgång och solnedgång, ögon som öppnar och stänger, alla mina dagar är en process av återfödelse och död. 

Medan de tillber förfäder, spöken och gudar i taiwanesisk folktro, bränner de troende rökelser, papperspengar eller offer i pappersform i hopp om att vilja leverera föremål till ett annat rike och förmedla tacksamhet till himlen. 

Jag skrev ett litet ord varje dag och brände det sedan. Händelser, tankar, glädje eller ånger i vardagen extraheras från min själ med mitt skrivande och förvandlas till energi. De brändes till en annan dimension och till mitt förflutna. Denna askan hopar sig med tiden och växer till mitt livs sedimentära sten. Biten är resterna av min ande, som växer till mitt medvetandes mineral genom tidens tryck. Jag klippte och polerade mineralen till ädelstenar — jag strängade det till ett halsband av tiden. 

Foto: Filip Palmén

Dela inlägget!

Fler nyheter från Nutida Svenskt Silver