Välkommen till Nutida Svenskt Silvers pop-up butik den 5 maj kl 16-19

Besök en anrik ateljé för silversmide startad av Sigurd Persson.
Passa på att handla presenter till nära och kära – eller dig själv.

På torsdag den 5 maj kl 16-19 har du möjligheten att besöka Nutidas pop-up butik.
Nutida visar hur hantverket lever vidare i en klassisk miljö. Idag är det Caroline Lindholm och Helena Sandström, båda smedsmedlemmar i Nutida, som arbetar i ateljén startad av Sigurd Persson. Självklart var både Sigurd och Wolfgang Gessl, som tog över ateljén efter sin läromästare, medlemmar i Nutida. Du får se en unik miljö med verktyg både från Perssons tid och nutid, fråga om tekniker och träffa flera av Nutidas smeder.
Det är så mycket roligare att både ge och få ett föremål där man har träffat konstnären/smeden som skapat föremålet, både konceptuellt och för hand.

Vi kommer att visa både smycken och corpus (föremål med ”kropp”, t.ex. skålar och bägare) i olika prisklasser. Presenter som passar till såväl student, dop, bröllop och födelsedagar. Eller varför inte köpa något till dig själv. Vi bjuder på förfriskningar. Du behöver inte du inte anmäla dig i förväg. Det är bara att komma.

Adress: Ateljé Ädelsmide, Högbergsgatan 12, Stockholm. (Tvärs över gatan från Katarina kyrka/kyrkogård.) T-bana: Slussen alternativt Medborgarplatsen

Välkommen!!

→ Läs mer om ateljén på Högbergsgatan 12

Nutida Svenskt Silver är Kunglig hovleverantör och får stöd av Kulturrådet.

Föremål: Cherrybloom Christine Ramel
Fotograf: Philip Laurell

Dela inlägget!