SAK Silver Edition 2023, i samarbete med Nutida Svenskt Silver

Nutida Svenskt Silver kan stolt presentera ett samarbete med Konstfrämjandets medlemsorganisation SAK! För att fira Nutidas 60-års jubileum presenterar SAK två Nutidasmeder, Helena Sandström och August Happ, och deras verk som SAK Silver Edition 2023.

”De två smederna arbetar med både det stiliserade och organiska. Sandström låter naturen få evigt liv i nyponroslöv och de kan pressas mellan boksidor likt växter i ett herbarium, men de kan aldrig smulas sönder. De är individuella verk då hon tagit form från faktiska löv och pressat dessa i silvret, och inget löv är det andra likt. August Happ har skapat en till synes traditionell silverdosa men även han har med sitt fingeravtryck gjort att något flyktigt etsats fast, fingeravtrycket har blivit en permanent stämpel som inte kan suddas ut. Identitet, kropp, natur. ” skriver SAK om de två verken som snart finns tillgängliga för försäljning i liten upplaga.

x1000w SAK EDITION foto BjoI rn StroI mfeldt SilverloI v 12 - Nutida Svenskt Siver

Sub Rosa, Helena Sandström.

SAK är landets största allmänna konstförening. Föreningens ändamål är sedan 1832 att inom Sverige väcka och utbreda intresse för samtida konst. De verkar för samtidskonsten i Sverige genom att varje år köpa in konstverk av konstnärer verksamma i Sverige som sedan lottas ut i ett konstlotteri, genom att ge uppdrag till konstnärer, och genom att lyfta konstnärskap i böcker och magasin.

Verken lanseras 17 mars via Sveriges Allmänna Konstförening, och köps från 17/3 klockan 12:00 via mail till info@konstforeningen.se.

I senaste SAK MAG kan du läsa intervjuer med Helena och August om deras verk och se fler bilder, och även läsa en intervju med Nutidas ordförande Paula Röhss.

Förhandstitt, ateljébesök och drink 16 mars

Varmt välkomna på förhandstitt, ateljébesök och drink torsdag 16 mars klockan 17–19. På Atelier ädelsmide på Högbergsgatan 12, kan du se August Happs Mini Me och Helena Sandströms Sub Rosa. Passa på att fråga silversmederna allt ni velat veta om silversmide och upplev en levande silververkstad. Drop in, ingen förhandsanmälan.

x1000w Silverdosa 1 - Nutida Svenskt Siver

Mini me, August Happ.

Toppbild: Silverdosor och bokmärke, SAK EDITION.

Foto: Björn Strömfeldt

Dela inlägget!