Pressmeddelande: Nutida Svenskt Silver möter 1790-talets magnifika miljö under Kulturnatt Stockholm

pressrelease2 - Nutida Svenskt Siver

Nutida Svenskt Silver medverkar på Kulturnatt Stockholm den 24 april. För andra året i rad är evenemanget digitalt. Nutida Svenskt Silvers smeder deltar i den publika utställningen med filmen c/o 1790 – ett iscensatt möte mellan nutida smycken och korpusföremål och sent 1700-tal.

Det nyaste nya möter det som i en svunnen tid var det nyaste nya.

Redan förra året ställde Kulturnatt Stockholm om till ett digitalt format och nådde 872 000 personer. I år genomförs Kulturnatt Stockholm lördagen den 24 april kl.18.00 – 24.00 på Kulturnatt Stockholm 2021 samt på Nutida Svenskt Silver. Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms Kulturliv.

Nutida Svenskt Silver deltar på Kulturnatten med filmen c/o 1790 där medlemmarna iscensatt ett filmat möte med sent 1700-tal. Resultatet är ett sinnligt möte mellan nutid och dåtid där smycken och korpus gjorda av Nutida Svenskt Silvers medlemmar möter 1790-talets magnifika rokokomiljö. En kavalkad av nutida uttryck i en dåtida miljö som skapar spännande kontraster.

Med denna digitala utställning flyttar vi in i rokokons lekfulla värld. Vi har iscensatt ett stycke modern konsthistoria i en svunnen tid som en gång var nutida. Det är överdådigt och drömskt, säger Maria Sköldin, smyckekonstnär och medlem i Nutida Svenskt Silver.

 

 

Fotograf: Åsa Elmstam.
Läs mer och hitta fler bilder på nutidasvensktsilver.se

För mer information,  kontakta

Paula Röhss
Vice ordförande Nutida Svenskt Silver
paula@rohss.se
0705 626002

Dela inlägget!