Pressmeddelande: 15 silver- och guldsmeder samlas för utställning i Leksand

NSS Statements Niki Ulfstedt 2 - Nutida Svenskt Siver

Nutida Svenskt Silvers silver- och guldsmeder besöker Studio Skarp i Leksand i sommar med utställningen STATEMENTS.  Smycken och corpusföremål (föremål med “kropp”) av ett femtontal silver- och guldsmeder kommer att finnas att se bland grafiska tryck, skulpturer och hantverksmöbler i Ylva Skarps restaurerade järnvägsmagasin på Stationsgatan 6. Vernissage äger rum onsdagen den 28:e juli kl. 12-19.00. Utställningen pågår från onsdagen den 28:e juli till lördagen den 31:a juli.

Studio Skarp är en modern mötesplats för kreativitet, hantverk och hållbarhet, säger Ylva Skarp om sin kombinerade ateljé, showroom och butik Studio Skarp.

På Studio Skarp finns grafiska tryck samt t-shirts med statement-tryck som inspirerat till den kommande utställningen STATEMENTS.
Nutida Svenskt Silvers silver- och guldsmeder har var och en givit form åt budskap.

Nutida Svenskt Silvers guld- och silversmeder har var och en utgått ifrån budskap – bevingade eller egna – och givit dem form genom stilmässiga ställningstaganden, bildligt berättande, eller genom att inkorporera text i sina verk. Som röster som ger svar i sin egen timbre och på sin egen dialekt, är tanken är att skapa resonans mellan de föremål som agerar värdfolk, och de som kommit till, tillfället och platsen till ära, säger silversmed Niki Ulfstedt.

Utställningen pågår från onsdagen den 28:e juli till lördagen den 31:a juli, med vernissage den 28:e juli kl. 12-19. I övrigt är öppettiderna 12-16.

Plats: Stationsgatan 6 i Leksand.

Föreningen Nutida Svenskt Silver är en grupp silver- och guldsmeder som arbetar brett och nyskapande. De står för kvalitet och konstnärlighet, och har varit nutida sedan 1963. Idag uttrycker de sig i alla typer av material och tekniker. De skapar unika smycken, objekt och föremål i begränsade upplagor. Tillverkning sker i deras egna verkstäder. Samtliga medlemmar är utvalda av en granskningsjury. Ambitionen är att ständigt finna nya vägar och sammanhang för att möta sin publik.

Läs mer och hitta fler bilder på nutidasvensktsilver.se  och även ylvaskarp.se

För mer information, kontakta
Paula Röhss
Ordförande i Nutida Svenskt Silver
paula@rohss.se
0705 626002

Utställningen genomförs med stöd av Kulturrådet.

Bilder:
NSS Statements 1 – Smed Annika Daevel
NSS Statements 2 – Beata Alfredsson Grahn
NSS Statements 3 – Karolina Hägg
NSS Statements 4 – Niki Ulfstedt
NSS Statements 5 – Pamela Wilson
Fotograf: Beata Alfredsson Grahn

Dela inlägget!