Utställning ”Nya medlemmar 2019”

Beata Grahn, Skål av silver
Beata Grahn slål silver - Nutida Svenskt Siver

5 nya medlemmar – 5 nya uttryck

Välkomna på vernissage lördag den 19 januari kl. 11 – 16

Torsdag den 24 januari bjuder vi in till Artist Talk på Nutida Svenskt Silver med alla de 5 nya medlemmarna närvarande.

Det är med stolthet vi med denna utställning vill presentera våra fem nyinvalda smeder
Kajsa Avila, Beata Grahn, Eva Skärlund, Maria Sköldin och Fredrik Slögher.Under perioden 19 januari – 9 februari kan ni se deras verk på Nutida Svenskt Silver. Välkomna!

Så här presenterar de kortfattat sig själva:

Kajsa Avila

Mina smycken innehåller oftast en referens till något som intresserar mig. Jag söker gärna i vår smycke- och formhistoria men i en uppdaterad kontext, gärna som kommentar till samtiden.
Jag dras till det politiska och till hur smycken och accessoarer ofta används för att förstärka åsikter och tillhörighet/avståndstagande.

Beata Grahn

Med utgångspunkt i traditionella metallhantverkstekniker utmanar jag de mer eller mindre synliga maktordningar och regler som förknippas med dem. Jag går avsiktligt vilse, i både
regelverk och verklighet, i hopp om att få syn på något jag aldrig sett förut.

Eva Skärlund

Jag är guldsmed och formgivare som arbetar med smycken. Materialen är främst guld och silver, men jag utforskar också metallerna tillsammans med exempelvis textil, ull och trä.
Min verksamhet utgår från traditionella guldsmedstekniker kombinerat med ett experimenterande och utforskande arbetssätt.

Maria Sköldin

Kännetecknande för mina smycken är det grafiska uttrycket samt ett sammanhållande tema. Inspirationen hämtas oftast från det vardagliga livet, från saker som omger oss men som
inte alltid uppmärksammas.

Fredrik Slögher

Jag arbetar med objekt och corpus i stål, mässing, plast och trä. Nästan alla objekt målas med en noga genomtänkt färgskala, och resultatet för tankarna till rituella instrument och
idoler med lekfulla undertoner.

Dela inlägget!