Nya Medlemmar. 16 – 29/8 2012

Nutida Svenskt Silver Maki Okamoto - Nutida Svenskt Siver

Nya medlemmar

16 augusti – 29 augusti 2012

Nutida Svenskt Silver Maki Okamoto - Nutida Svenskt Siver Nutida Svenskt Silver Maki Okamoto Foto Tobias Alm - Nutida Svenskt Siver Nutida Svenskt Silver Kuki Constantinesku - Nutida Svenskt Siver
Nutida Svenskt Silver har glädjen att presentera två nya smedsmedlemmar.
Kuki Constantinescu

Född 1970 i Bukarest, Rumänien. Kuki har bott och arbetat i Sverige sedan 1995. Hon är utbildad vid National Academy of Arts i Bukarest och Beckmans School of Design i Stockholm. Hon har också varit lärling hos silversmeden Wolfgang Gessl.

”Jag vill föreviga diverse stämningar. Min primära inspirationskälla är egna minnen som ofta har en nostalgisk arom. Film, fotografi, konstutställningar, även loppmarknader är lika stora källor till min inspiration. I min första utställning på Nutida Svenskt Silver kommer jag att visa smycken inspirerade av amerikanska filmer från 30-40 talet.”

Maki Okamoto

Född 1983, in Hyogo, Japan. Maki har studerat vid Tokyo Zokei University of Fine art där hon avslutat sin BA i skulptur. Mellan 2008 -2010 har hon studerat på Konstfack Ädellab jewellery and corpus.

”Jag arbetar med objekt som omger oss i vårt vardagsliv. Koppar, skedar, lådor, askar med mera. Jag omformar dem, behandlar dem, och ger dem nya ansikten. Mina arbeten är ett verktyg för kommunikation mellan mig och brukare och även mellan brukaren och dennes omgivning.”

Dela inlägget!