”Lekfullt i praktiken” Examensutställning från Leksands Folkhögskola – 8 – 10 juni 2017

Leksands Folkhögskola

Den 8e juni mellan kl. 17-20 pågår vernissagen av en utställning skapad av andra års studenterna på Leksands folkhögskola på Nutida Svenskt Silver.

Föremål och smycken i utställningen är tillverkade av trevande, sökande konstnärer, metallformgivare, silversmeder. Utbildningen i Leksand erbjuder möjligheter och stöd men det är upp till var och en att våga utforska sitt eget uttryck. Efter två år i en trygg och experimenterande miljö är studenterna redo att ta de första stegen ut i konstvärlden och möta åskådarna. De presenterar två års utveckling och 9 olika sätt att se på individuellt smyckande och brukande av unika föremål. Kom och se början av en stor resa!

”Du är varmt välkommen att inspireras med och av oss. Att beskåda vår lekfullhet och introduceras till  smyckes och korpus konsten så som vi introducerades till den. Under två år har vi utforskat, envisats, provat på nya tekniker, presenterats för nya material och vandrat efter varsin individuell stig. Våra objekt är skapade för att beskådas och vi är nu redo att visa upp dem.

Våra smycken och korpus följer ingen norm utan är skapade av kreatörer och för den som finner dess uttryck intressant. Vår utställning speglar individualitet där vi utställare möts i lekfullhet och nyfikenhet. Den utforskande processen blir vår röda tråd. Från början, med inspiration, sedan sökandet och lärdomarna fram till funderingar kring när ett objekt är klart. Oförstörda av marknadens påtryckningar och det ekonomiska spelet har vi skapat utifrån oss själva.”

Utställningen pågår till och med den lördagen den 10 juni. Det är en kort tid så passa på!

Utställare:

Ronya Li Blom

Sandra Sandberg

Lucas Lundell

Matilda Ombert

Dela inlägget!