En av Nutidas nya smeder; Kajsa Avila 2019

Kajsa Avila

Kajsa Avila

Just nu pågår en utställning med de allra färskaste av Nutida Svenskt Silver medlemmar. Utställningen pågår till och med 9 februari!

En av dem är Kajsa Avila!

“Min bakgrund som smyckedesigner och smed är lång och väldigt varierad. Jag har gått från att arbeta med småskalig produktion av smyckedesign i silver till att formge smycken och accessoarer för massproduktion, vidare till handgjorda smycken för modevisningar, därefter design av smyckeproduktion i det lyxigare segmentet till återvinningsdesign av skrotsilver. Nu senast har jag arbetat med moderna amuletter; smycken i läder och rostfritt. Jag har också börjat skulptera i keramik.

Det som lockar mig just nu att arbeta mer småskaligt, med det unika genomarbetade smycket i mindre serier och till vissa utvalda sammanhang.

För mig är smycket som föremål väldigt intressant. Det har varit och är en medveten strategi att arbeta med smycken i olika genrer, olika utgångspunkter och till olika sorters kunder.

Stilmässigt söker jag i vår smycke- och form historia men i en uppdaterad kontext, gärna som kommentar till samtiden. Ofta dras jag till det politiska, hur smycken och accessoarer kan användas för att förstärka åsikter och visa tillhörighet/ avståndstagande.”

 

Dela inlägget!