August Happ

Silversmed August Happ
Silversmed August Happ

Jag arbetar främst med bruksföremål, corpus. Att med hammarens hjälp forma ett tjockt och otympligt stycke silver till en kanna eller vas är ett tålamodsprövande arbete. Att övervinna materialets motstånd och att få det att anta den form som jag önskar, är en lika spännande utmaning varje gång. Brukbarhet och teknisk perfektion är en ständig strävan i mitt arbete.

Jag vill både skapa föremål med rena och tydliga linjer där materialet och ytan känns tidlöst självklar, men också kombinera symmetri och harmoni med känslan av obehag och bräcklighet.

Med mina objekt vill jag försöka nå ut med en berättelse som även för kommande tiders betraktare minner om vårt liv och samhälle.

Verksamhet

Jag driver sedan 2011 egen verksamhet som silversmed på heltid och har

verkstad och ateljé i Oxenstiernska Malmgården, Storgatan 31, Stockholm.

Jag blev medlem i Nutida Svenskt Silver sedan 2016.

I min separatutställning ”Corpus Fractus” 2014 bearbetade jag ett självupplevt trauma. Jag ville skapa bruksföremål i silver inspirerade av röntgenbilder och textfragment från dagböcker och journalutlåtanden.

I samlingsutställningen ”Tänjbara Ting” 2017 ville jag, genom återbruk av gamla grundformer kombinerat med nya idéer och uttryck försöka bryta den perfekta linjen och vända stort till smått i mina korpusobjekt.

I utställningen ”CORPUS MAXIMUS” 2017 var tanken att skapa något stort, pampigt, barockt. Resultatet blev en 45cm hög vas, smidd för hand i ett stycke silver.

Utbildning

Silversmide & Smyckedesign
Nääs fabriker, Tollered 2004–2006

Silversmide med inriktning Korpus
Leksands folkhögskola 2006–2009

Lärling, Sebastian Schildt,
Stockholm 2009–2011

Lär mer här  www.augusthapp.se